1. Which law is used to determine the temperature of the sun?
Ans: Wien’s displacement Law

2. Which is the brightest object in the sky after sun and moon?
solar-system
Ans: Venus


3. Who was the first woman cosmonaut?
Ans: Valentina Thereshkova

4. Where in the space is the giant red spot?
Ans: On Jupiter

5. Which planet has the largest number of satellites?
Ans: Saturn

6. Which planet is known as the morning star as well as the evening star?
Ans: Venus

7. Which planet in the in the night sky is easily identifiable because of its reddish hue?
Ans: Mars

8. Which is the most conspicuous feature on the surface of Mercury?
Ans: Caloris Planita

9. Which planet takes almost 30 Earth years to orbit the sun?
Ans: Saturn

10. Which planet is often described as a cold, lifeless desert?
Ans: Mars
Previous Post Next Post